Počítadlo
Gelove nechty na ruky a nohy Hlohovec a okolie
 

Tu sú moje stránky. Čakám na vaše komentáre.

Pridať k obľúbeným Pošli ja e-mail
Zaujímavé stránky
Ďalšie stránky
Najviac komentované záznamy
Najväčší komentátori
arestafamily Gelove nechty na ruky a nohy Hlohovec a okolie
Komentáre: 2
tera11 Tera
Komentáre: 1
Návštevy
Kalendár
<
Apríl 2014
>
PoUtStŠtPiSoNe
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Zasielanie noviniek
E-mail: 
Aké korčuľovanie robíte?

Výsledky
Späť na úvodGelove nechty na ruky a nohy Hlohovec a okolie / Stránky / RECEPTY / JEDNODUCHÉ RECEPTY (hlavné jedlá, nátierky, nápoje)

JEDNODUCHÉ RECEPTY (hlavné jedlá, nátierky, nápoje)

Makaróny na neapolský spôsob

 

Suroviny:

400 g makarónov, 100 g šunky, 50 g údenej slaniny, 100 g nastrúhaného syra, 40 g paradajkového pretlaku, 100 ml bieleho vína, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate, soľ.

 

Postup:

Makaróny uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme odkvapkať. Údenú slaninu nakrájame na malé kocky, pridáme rozotretý cesnak a opražíme. Posypeme petržlenovou vňaťou, zalejeme paradajkovým pretlakom, ktorý sme rozriedili vínom a chvíľu povaríme. Uvarené makaróny vložíme do vyhriatej misy, posypeme šunkou, zalejeme paradajkovou omáčkou a posypeme nastrúhaným syrom.

 

Názov:

Špagety s mäsom a syrom

 

Suroviny:

250 g špagiet, 250 g hovädzieho mäsa, 100 g údeného syra, 40 g paradajkového pretlaku, 2 lyžice oleja, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, mäsový vývar, mleté čierne korenie, soľ.

 

Postup:

Špagety uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme a odložíme na teplé miesto. V rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mäso, ktoré sme nakrájali na malé kúsky, osolíme, okoreníme, pridáme rozotretý cesnak a paradajkový pretlak. Podlejeme mäsovým vývarom a dusíme domäkka. Uvarené mäso premiešame s hotovými špagetami a posypeme nastrúhaným údeným syrom. Podávame teplé, zapíjame ľahkým červeným vínom.

 

Názov:

Špirálky s mletým mäsom

 

Suroviny:

300 g mletého bravčového mäsa, 500 g špiráliek (alebo iných cestovín), 250 ml červeného vína, 1 veľký paradajkový pretlak, 350 g póru, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 5 lyžíc oleja, 250 ml mäsového vývaru, 1 čajová lyžička sušeného tymianu, 2 bobkové listy, cukor, mleté čierne korenie, soľ.

 

Postup:

Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. Pór umyjeme a nakrájame na kolieska. V hrnci zohrejeme 3 lyžice oleja, pridáme mäso a na prudkom ohni upečieme dočervena. Ochutíme korením a soľou. Primiešame cibuľu, cesnak a bylinky. Krátko podusíme. Pridáme víno, paradajkový pretlak, mäsový vývar a bobkový list. Na minime varíme ďalších 20 minút a pór vložíme do omáčky na posledných 10 minút varenia. Bobkový list potom vyberieme a omáčku podľa potreby ochutíme. Cestovinu uvaríme v slanej vode s 2 lyžicami oleja. Zlejeme a necháme odkvapkať na sitku. Podávame s mäsovou omáčkou ozdobené tymianom.

 

Názov:

Špagety s paradajkami a so šunkou

 

Suroviny:

200 g varenej šunky, 100 g nastrúhaného parmezánu, 50 ml bieleho vína, 8 stredne veľkých paradajok, 2 lyžice paradajkového pretlaku, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 400 g špagiet, 4 lyžice masla (alebo tuku), 70 ml mäsového vývaru, trochu vegety, zväzok bazalky, trocha cukru, mleté čierne korenie, soľ.

 

Postup:

Maslo rozpálime na panvici a krátko v ňom opražíme cesnak rozotretý so soľou. Šunku nakrájame na tenké prúžky a spolu s nadrobno nakrájanou cibuľou opražíme do sklovita. Paradajky olúpeme, nakrájame a pridáme k šunke. Primiešame paradajkový pretlak a zalejeme bielym vínom a mäsovým vývarom. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením, cukrom a vegetou. Bazalku preberieme, umyjeme, nasekáme nadrobno a zamiešame do omáčky. Špagety varíme v osolenej vode asi 10 až 15 minút, vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Horúce, dobre odkvapkané špagety upravíme na taniere, polejeme omáčkou, posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

 

Názov:

Bleskové kura

 

Suroviny:

zemiaky, vegeta, kuracie nohy, šľahačka

 

Postup:

Do hlbšieho pekáča poklásť na kolieska nakrájané surové zemiaky, povegetovať, na to položiť kuracie stehná, povegetovať a všetko zaliať sladkou smotanou (šľahačkou). Dať upiecť.

 

Názov:

Arabské kurča

 

Suroviny:

300 g kuracích pŕs, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1 polievková lyžica horčice, 1 téglik kyslej smotany, oregano alebo bazalka, soľ

 

Postup:

Na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nasekanú cibuľku do zlatista. Pridáme kuracie prsia pokrájané na rezance alebo horčicou a zalejeme kyslou smotanou. Posypeme oreganom alebo bazalkou a znovu opražíme. Na záver pridáme zvyšné dva nasekané surové strúčiky cesnaku. Podávame s ryžou, opečeným pečivom, alebo bielym chlebom.

 

Názov:

Nátierka z tuniaka

 

Suroviny:

200 g tuniaka, 4 natvrdo uvarené žĺtky, 5 lyžíc tatárskej omáčky, 100 g rastlinného nátierkového masla, 1 čajová lyžička horčice, 2 sladkokyslé uhorky, nadrobno nasekaný kôpor, soľ.

 

Postup:

Tuniaka pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme maslo, tatársku omáčku, vidličkou rozotreté žĺtky, horčicu na hrubom strúhadle nastrúhané sladkokyslé uhorky a podľa chuti soľ. Všetko dobre premiešame na hladkú nátierku. Natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Pred podávaním posypeme nasekaným kôprom.

 

Názov:

Nátierka zo sardiniek a syrokrému

 

Suroviny:

1 konzerva sardiniek, 2 trojuholníky syrokrému, 100 g nátierkového masla, horčica, citrónová šťava, soľ.

 

Postup:

Maslo vymiešame so soľou a horčicou, pridáme vidličkou rozotretý syrokrém, ryby a všetko spolu dobre vymiešame. Potom pridáme citrónovú šťavu a premiešame. Ak je nátierka hustá, môžeme ju rozriediť olejom zo sardiniek.

 

Názov:

Sladká tvarohová nátierka

 

Suroviny:

250 g mäkkého tvarohu, 5 lyžíc jogurtu, 3 lyžice lekváru.

 

Postup:

Do pripravenej misky dáme rozotretý tvaroh, jogurt a lekvár podľa vlastného výberu. Z takto pripravených surovín vymiešame sladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič.

 

Názov:

Nátierka zo syrovo - tvarohovej peny

 

Suroviny:

100 g tvarohu, 100 g mäkkého taveného syra, 200 ml hustej smotany, 1 menšia cibuľa, 100 g masla, pol čajovej lyžičky mletej červenej papriky, mletá rasca.

 

Postup:

Maslo vyšľaháme do peny a postupne pridáme mletú červenú papriku, rascu, tvaroh a mäkký tavený syr. Potom pridáme očistenú cibuľu nasekanú nadrobno, smotanu a všetko spolu vyšľaháme do peny. Podľa chuti môžeme do peny pridať aj trocha nastrúhaného chrenu alebo kapiu.

 

Syrová nátierka s tuniakom v oleji

 

Suroviny:

150 g tvrdého syra na strúhanie, 1 konzerva tuniaka v oleji, 150 g rastlinného nátierkového masla, 1 nastrúhaná cibuľa, pol čajovej lyžičky citrónovej šťavy, nadrobno nasekaná pažítka, soľ.

 

Postup:

Do misky na prípravu nátierky dáme nastrúhaný tvrdý syr, rozotreté maslo, vidličkou rozotretého tuniaka odkvapkaného z oleja, nastrúhanú cibuľu, soľ podľa chuti a citrónovú šťavu. Všetky suroviny zľahka premiešame na hladkú nátierku. Nátierkou natierame chlieb, pečivo, sendvič alebo hrianky opražené nasucho. Pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.

 

Tvarohová nátierka s cesnakom I.

 

Suroviny:

250 g mäkkého tvarohu, 2 lyžice hustej smotany (alebo jogurtu), 2 lyžice rastlinného nátierkového masla, 4 strúčiky cesnaku, nadrobno nasekaná pažítka, soľ.

 

Postup:

Do misky dáme mäkký tvaroh, hustú smotanu, nátierkové maslo, rozotretý cesnak a soľ podľa chuti. Všetko spolu dobre vymiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na hrianky, chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno nasekanou pažítkou.

 

Tvarohová nátierka s oreganom

 

Suroviny:

250 g mäkkého tvarohu, 50 g rastlinného nátierkového masla, oregano, 2 lyžice hustej smotany, strúčik cesnaku, nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať, soľ.

 

Postup:

Do pripravenej misky dáme rozotretý mäkký tvaroh, nátierkové maslo, oregano podľa chuti (asi čajovú lyžičku), hustú smotanu, rozotretý strúčik cesnaku, soľ podľa chuti. Všetko dobre vymiešame na hladkú nátierku. Nátierkou natierame chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme petržlenovou vňaťou.

 

Jednoduchá Čína

400 g morčacích alebo kuracích pŕs, 1 pór alebo cibuľu, 3 lyžice Solamylu, 3 vajcia, sójovú omáčku, grilovacie korenie, tuk na vysmážanie

Mäso nakrájame na tenké rezance, pridáme nadrobno nakrájaný pór alebo cibuľu, Solamyl, vajce, sójovú omáčku a korenie. Dobre premiešame a na 2 hodiny odložíme do chladničky. Lyžicou kladieme túto hmotu do horúceho tuku a vysmažíme ju z oboch strán. Podávame s ryžou a restovanými šampiňónmi.

 

Nápoje:

Ľadový čaj

 

Suroviny:

2 čajové lyžičky čaju 200 ml malinového sirupu 200 ml citrónového sirupu 1 citrón voda kocky ľadu

 

Postup:

Čaj sparíme vriacou vodou, precedíme a necháme vychladnúť. Do pohárov dáme kocky ľadu, do každého pohára 50 ml malinového a 50 ml citrónového sirupu a dolejeme studeným čajom. Navrch dáme koliesko citróna.

 

Five O' Clock

 

Suroviny:

20 ml ginu, 20 ml bieleho rumu, 20 ml Vermouth Rosso, 20 ml pomarančovej šťavy, ľad

 

Postup:

Všetky prísady dobre pretrasieme v šejkri s kockami ľadu a precedíme do schladeného koktailového pohára.

 

Valentino

 

Suroviny:

50 ml orieškového likéru, 200 ml Sprite, koliesko citróna

 

Postup:

Do vysokého tumblerového pohára dáme likér a dolejeme nealkoholickým nápojom Sprite. Pred podávaním ozdobíme kolieskom citróna. Nápoj má výraznú chuť po orieškoch.

 

Manhattan Dry

 

Suroviny:

40 ml Canadian Whiskey, 20 ml Vermouth Dry, citrónová kôra, ľad

 

Postup:

Whiskey a vermút dobre premiešame v miešacom pohári s kockami ľadu, precedíme do schladeného koktailového pohára a vytlačíme doň šťavu z citrónovej kôry.

 

Jahodové mlieko

 

Suroviny:

400 g jahôd (môžu byť aj konzervované) 800 ml mlieka 1 lyžica práškového cukru citrónová šťava

 

Postup:

Jahody odstopkujeme, umyjeme a popoučíme. Pridáme mlieko, cukor a v mixéri spolu ušľaháme. Nakoniec pridáme trochu citrónovej šťavy. Podávame ihneď, lebo pena rýchlo klesne.

 

Varená čokoláda

 

Suroviny:

200 ml mlieka 200 g čokolády

 

Postup:

Čokoládu nastrúhame a necháme v hrnčeku zmäknúť. Potom ku nej prilejeme teplé mlieko, postavíme na oheň a za stáleho miešania varíme asi 1 minútu. Hotový čokoládový nápoj prelejeme cez sitko do čaju. Do varenej čokolády môžeme pridať aj trochu cukru, alebo pomarančového cukrového sirupu. Povrch čokolády naliatej v hrnčeku môžeme ozdobiť šľahačkovou smotanou.

 

Večerníček

 

Suroviny:

250 ml plnotučného mlieka 1 banán 1 lyžica medu mletá škorica 1 pohár na grog

 

Postup:

Zohriate mlieko zmixujeme s medom a banánom. Nalejeme do pohára, pridáme trochu škorice a zamiešame.

 



Komentáre: 0 Pozreté: 5419 Velkosť:14191 bajtov
Posledné zmeny urobené: arestafamily Gelove nechty na ruky a nohy Hlohovec a okolie 2131 deň staré 16.06.2008 13:45:47
Poslať komentár
Užívateľské meno Heslo
pokročilé... ( / Registrácia )

Predmet

V texte je možné používať Wiki tagy alebo HTML tagy.



Kto je prihlásený?
Anonymné: 1, Registrované: 0 (?)
Stížnost | | © Kolobok smiles, Aiwan